top of page
Ieškoti
  • Writer's picturevilniusjews

Borisas Traubas. Tarptautinio Nechamos Lifšicaitės konkurso laureatai Izraelyje

2022 metų lapkričio mėnesį Tarptautinio Nechamos Lifšicaitės konkurso laureatai buvo pakviesti į Izraelį, kelionę parėmė Vilniaus miesto savivaldybė bei Tel Avivo-Jafos miesto meras Ron Huldai.

Lapkričio 7 dieną Tel Avivo Einav kultūros centre įvyko koncertas, kuriame dainas atliko Tarptautinio Nechamos Lifšicaitės konkurso laureatai iš Lietuvos (ne tik 2022 m. įvykusio, bet ir prieš tai buvusio) bei Nechamos Lifšicaitės jidiš vokalinės studijos Tel Avive mokiniai. Šis koncertas, surinkęs pilną Einav Kultūros centro salę, buvo skirtas Žydų išeivių iš Lietuvos asociacijos 90-ajam jubiliejui. Po koncerto klausytojai ilgai nesiskirstė, norėdami padėkoti koncerto dalyviams.

Koncerte dalyvavo dainininkai iš Lietuvos Emilija Lopaitytė, Estera Reches, Marija Maminskaitė, Lukrecija Šiaulytė, Adrijana Balsytė, Deividas Bartkus, kuriems talkino koncertmeisterė Rūta Mikelaitytė – Kašubienė, o Nechamos Lifšicaitės jidiš dainos studijos Tel Avive mokiniams akompanavo koncertmeisterė Regina Driker.

Vilniaus išeivių asociacija „Beit Vilna“ drauge su Tel Avivo miesto savivaldybe kelionės dalyviams parengė pažintines ekskursijas po Tel Avivą bei Jeruzalę. Išvykos į Jeruzalę metu buvo aplankytas Jad Vašem muziejus - oficialus Izraelio memorialas Holokausto aukoms atminti, Jeruzalės senamiestis bei Raudų siena, dar vadinama Vakarine.

Taip pat konkurso laureatai buvo pakviesti apsilankyti Lietuvos ambasadoje Izraelyje, kur įvyko susitikimas su ambasadore Lina Antanavičiene, ambasadorės patarėju Laimiu Rubinsku, pirmąja sekretore Andra Stadleriene, vyriausiąja specialiste Aušra Lamsodiene, kultūros atašė Elena Keidošiūte ir komercijos atašė Arūnu Karlonu.

Šią konkurso laureatų kelionę padėjo organizuoti VšĮ „Pro partners“ vadovas Elijus Romanovas ir projekto vadovė Laimutė Semėnienė, o Izraelyje rengiant koncertą bei organizuojant ekskursijas aktyviai talkino Vilniaus ir Vilnijos krašto išeivių asociacijos „Beit Vilna“ (Vilniaus namai) pirmininkė Mickey Kantor, taip pat žurnalistas Šmuel ben Zvi (1991–2011 m. vadovavęs Izraelio nacionalinio transliuotojo tarptautinei tarnybai) ir Roza Litay ben Zvi (Nechamos Lifšicaitės dukra).

113 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page