vilniusjews

2022 m. spalio 3 d.1 min.

Antrojo tarptautinio Nechamos Lifšicaitės konkurso akimirkos

Skambiu akordu Vilniaus Rotušės salėje baigėsi Antrasis tarptautinis Nechamos Lifšicaitės konkursas. Lyginant su pačiu pirmuoju šis konkursas gerokai pasistūmėjo į priekį, tapo brandesnis, ypač organizacine prasme. Matyti, kad visi konkurso reikalai juda labai profesionaliai ir tinkama kryptimi - mėginant per muziką susieti skirtingas tradicijas, kultūras, pirmiausia, žydų ir lietuvių. Tai tikrai susilaukia gero žodžio ir palaikančio atobalsio.

Džiugu, kad Žydų bendruomenė "Vilnius - Lietuvos Jeruzalė" buvo tarp konkurso rėmėjų. Visada malonu prisidėti prie proceso, kurio kokybe yra visiškai neabejotina.

Jūsų dėmesiui - akimirkos iš II-jo tarptautinio Nechamos Lifšicaitės vokalistų konkurso skirtingų etapų - paties konkurso, apdovanojimų ir baigiamojo koncerto Vilniaus Rotušėje.

Didžiai malonu, kad gražus konkurso organizatorių būrys, tarp jų pirmiausia - Borisas Traubas, Elijus Romanovas, konkurso siela, Nechamos Lifšicaitės dukra Roza Litay, yra tvirtai nusprendę paversti šį renginį tradiciniu.

Visokeriopos jiems sėkmės!

Už nuotraukas dėkojame konkurso organizatoriams

    200
    3